Декларация за защита на личните данни 
Учебен център „Архимед“

иДекларацията за защита на личните данни описва начина, по който обработваме информация, представляваща лични данни.

Въведение
Вашата поверителност и сигурност и тези на децата, които се обучават при нас, са от огромно значение. Ние сме фокусирани да Ви предоставим най-качественото възможно образование, без да правим компромиси с информацията, която споделяте, учейки при нас. Това, което правим за Вас, са наричаните от тук нататък услуги. Тази декларация за поверителност има за цел да Ви помогне да разберете каква информация събираме, с какви цели, защо го правим и как можете да управлявате предоставените от Вас данни. В изпълнение на Регламент (ЕС) 2016/679 Учебен център „Архимед“ определи длъжностно лице за защита на личните данни, с което може да се свържете на: arhimed_uc@abv.bg .

1. Обща информация
Обработването на лични данни на деца е предмет на по-високо ниво на защита и се осъществява съгласно всички правила на европейското и националното законодателство, както и на държавния образователен стандарт. В рамките на дейностите ни то се осъществява, за да може да се осигури нормално протичане на учебния процес.

2. Информация, която събираме
2.1. Информация, която ни предоставяте директно:
– три имена на детето;
– дата на раждане;
– наименование на образователната институция, в която се обучава то;
– телефонен номер на родител;
– алергии – подобна информация може да бъде изискана от родител на място при записването.

2.2. Основна информация за профила
За да използвате услугите ни, Вие ни предоставяте електронна поща, потребителско име и парола. Записваме и обработваме тази информация, за да създадем Вашия профил и за да Ви предоставим нужния достъп до услугите на Учебен център „Архимед“. Електронната Ви поща се използва за възстановяване на достъпа, както и за предоставяне на клиентско обслужване, техническа поддръжка и информационни съобщения. Потребителското Ви име може да бъде показвано на други потребители като част от нашите услуги.
3. Какво е нашето правно основание за обработване на Вашата информация?
3.1. Предоставяне на заявени услуги
Ако направите заявка за наша платена услуга, Учебен център „Архимед“ ще използва личните данни, които въвеждате в поръчката или формуляра за регистрация: Вашето име, имейл адрес, телефонен номер, фирмено име и адрес, името на детето, възраст.
Ако се възползвате от нашите обучения, Учебен център „Архимед“ може също да следи Вашия напредък и академично представяне, за да Ви предоставя релевантна и навременна информация, пряко свързана с обучителния процес. Освен това комуникираме редовно с нашите потребители, които са абонирани за нашите услуги, по имейл, както и по телефон във връзка с оплаквания на клиенти. Може да използваме Вашия имейл адрес или телефон, за да Ви изпратим известие за плащания или информация за промени в нашите продукти и услуги, както и за да Ви изпратим известия или друга информация съгласно изискванията на закона.
По отношение на рекламната комуникация (т.е. имейли и телефонни обаждания) Учебен център „Архимед“ ще Ви предоставя такъв вид информация единствено с Ваше съгласие, когато това се изисква по закон и ще Ви даде възможност да упражните правото си да откажете да получавате такива съобщения от нас, което може да стане по всяко време през настройките на Вашия профил.

3.2 Законово основание за обработване на лични данни
Събираме и обработваме информацията според по-горе описаното на следните
основания:
• за осигуряване на обучението;
• за поддържане на задължителни архиви;
• за осигуряване на грижа и безопасност на обучаващите се деца;
• за счетоводни цели.

4. Как може да упражните правата си?
За да упражните правата си, винаги може да се свържете с нас на arhimed_uc@abv.bg или чрез опциите ни за обратна връзка и контакт във всяка от платформите на УЦ „Архимед“.
За да управлявате Вашата профилна информация, можете да използвате опцията, предвидена в услугата, която използвате.
Имате законното право да:
• редактирате, добавяте, изтривате и управлявате информацията на Вашия профил по всяко време;
• се отпишете от маркетингови имейл съобщения;
• да се откажете от персонализирани реклами, където услугата предвижда такива;
• да се откажете от кариерно съдействие и контакт с центъра ни за професионално ориентиране;
• да имате достъп до личната информация, която съхраняваме за Вас в удобен машинен формат;
• да поправите личните си данни, където това е възможно и не се изисква изрично, за да можем да ви предоставим достъп до нашата услуга;
• да поискате изтриването на личните Ви данни и всичко, свързано с Вашия профил, съхранявано от УЦ „Архимед“;
• да се свържете с нас при въпроси, оплаквания или други възникнали проблеми с обработване на Вашите лични данни.
Ние ще отговорим на всички запитвания, свързани със съхранението и обработване на личните Ви данни своевременно.

5. Период на съхранение
Ние пазим данните Ви, докато профилът Ви е активен или докато данните са нужни, за да Ви предоставим нужната услуга. Възможно е да задържим данните Ви за по-дълъг период, за да се съобразим с нашите законови задължения, правни искания, държавни разследвания или разследвания за възможни нарушения на нашите общи условия, както и за предотвратяването на вреди.

6. Как запазваме и съхраняваме данните ви
Ние следваме общоприетите стандарти за съхраняване и защита на личните данни, които събираме, и го правим във всички процеси на получаването и съхраняването им, като ползваме криптиране, когато е необходимо. Запазваме лични данни само за толкова дълго, колкото е необходимо, за да се осигурят услугите, които сте поискали, и след това за легитимни правни или бизнесцели. Ако имате въпроси относно сигурността или запазването на личните ви данни, можете да се свържете с нас на адрес arhimed_uc@abv.bg .

Употребата на услугите ни от деца
Мисията на УЦ „Архимед“ винаги е била да предоставя висококачествено и достъпно образование в сферата на IT и дигиталния свят, създавайки истински професионалисти и бъдещи лидери. Една от основните цели е да предоставя образователни възможности и равноправен шанс на всички, които искат да учат. Поради тази причина за обученията в УЦ „Архимед“ няма възрастови ограничения за достъп до обучителните ни услуги. Въпреки това и съобразно условията по Общия регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) допълнително Вие трябва да имате нужната навършена възраст, за да дадете съгласието си за обработване на лични данни. Ако сте под 14 години и желаете да ползвате нашите услуги, имайте предвид, че обработването на лични данни е законосъобразно само ако и доколкото такова съгласие е дадено писмено или разрешено от носещия родителска отговорност за детето.

8. Контакти
За всякакви въпроси, свързани с Вашите лични данни, ние ви насърчаваме да използвате предвидените канали за обратна връзка в съответната услуга. По този начин ще можем да реагираме по-бързо и по-качествено на Вашите запитвания.
Име на администратора: „Архимед 2022“ ЕООД
Адрес: 7000 гр. Русе, ул. „Райко Даскалов“ №32, ет. 1 и 3, имейл: arhimed_uc@abv.bg